top of page

Wat is een Mini-crèche

Een "mini-crèche" mag opvang verlenen aan minstens 8 en maximum 22 tegelijk aanwezige kinderen. Wijzelf bieden opvang voor 18 kinderen van 0 tot 3 jaar en dit van maandag tot vrijdag. 

De opvang is voor iedereen zolang de wetgeving gerespecteerd wordt.

Wij staan onder toezicht van Kind en Gezin en kunnen dus ook fiscale attesten overhandigen. Hiermee kunt u de opvangkosten fiscaal inbrengen tot uw kind 3 jaar is.

Het gebouw

Het gebouw bestaat uit 2 etages. Op het gelijkvloers hebben we de volledige opvang met speelruimtes, een grote inkom, aparte ruimte voor de luierwissel en verzorging van uw kindje, opgesplitste speelruimtes voor baby’s enerzijds en voor peuters en kleuters anderzijds zodat iedereen genoeg plaats heeft om te spelen, een grote veilige tuin om te spelen als het mooi weer is en een keukentje.

Om uw kindje een leuke tijd te laten beleven zijn we voorzien van een grote hoeveelheid speelgoed aangepast aan de leeftijd.

Op de eerste verdieping hebben we 3 slaapkamers met telkens 5 bedjes. De kamers zijn opgesplitst naarmate de leeftijd en/of als het kindje moeilijk slaapt.

De verzorgingshoek bestaat uit een kinderbadje en een wastafel.

Attest van toezicht

Je krijgt een attest van toezicht wanneer je kinderopvang minstens voldoet aan de kwaliteitseisen:

· opvoeding 

· begeleiding

· ouderdeelname

· ruimte

· inrichting

· veiligheid

· gezondheid 

Een attest van toezicht wordt gegeven aan zelfstandige onthaalouders, mini-crèches en zelfstandige kinderdagverblijven die aan deze voorwaarden voldoen.
Met een attest van toezicht moet je aan ouders een fiscaal attest geven.
Ouders kunnen de opvangkosten van kinderen jonger dan 3 jaar inbrengen op hun belastingsaangifte. Ze kunnen tot 11,20 euro per dag per kind inbrengen.
Je geniet nog andere voordelen zoals informatie en advies. 
Voor mini-crèches is een attest van toezicht een van de voorwaarden voor een financiële tegemoetkoming.

bottom of page